Grau spelta, bio, 1kg
Brand: Dennree
Vezi mai multe detalii pe pagina produsului in magazinul republicabio.ro
Spelta este cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun.
– Valorile nutritionale ale graului spelta sunt net superioare fata de cele ale graului obisnuit, continand cu pana la 50% mai multe proteine, vitamine, minerale.
– Cu un gust deosebit, de nuca, spelta da o savoare deosebita preparatelor voastre culinare.
– Boabele de grau spelta, fiind integrale, contin multe fibre si au toate substantele nutritive intacte.
Proprietati – Contine mai multe vitamine, minerale si acizi grasi decat graul comun care sunt mult usor asimilabile de catre organism, spelta fiind mai hranitoare si mai sanatoasa.
– Fiind mai usor digerabila este recomandata copiilor si persoanelor cu o digestie mai dificila cum ar fi varstnicii sau bolnavii, dar e desigur indicata in alimentatia oricui.
– Absoarbe mai putine metale grele din mediu, fiind mai sanatoasa decat alte cereale.
Continut – O punga contine 1 kg de spelta, produs certificat ecologic.
– Ingrediente: spelta*, *ingredient din agricultura ecologica.
– Informatii nutritionale medii pentru 100g produs: energie 1452/343 kj/kcal, grasimi 1,7g(din care acizi grasi saturati 0,2), glucide 60g(din care zaharuri 0,7g), sare <0,01g, proteine 17g.
– Poate contine urme de soia, susan si fructe cu coji.
– Tara de origine: Germania.
Consum – Boabele se pot folosi la diverse preparate culinare fierte in apa sau la aburi.
– Dupa fierbere, boabele pot fi pasate si utilizate pentru a prepara tot soiul de budinci gustoase.
– Daca aveti un dispozitiv de macinat, puteti folosi boabele pentru a obtine o faina proaspata, pentru painea sau prajitura perfecta.
– Mancarica de spelta cu legume poate fi un fel principal satios si hranitor, iar reteta o veti putea gasi in curand si pe blogul nostru.